Αποκατάσταση

Επιστροφή στο σπίτι

Όλοι οι ασθενείς σε 24 με 48 ώρες επιστρέφουν στο σπίτι τους όντας αυτόνομοι. Ολοι σηκώνονται από το κρεβάτι μονοί τους, πάνε τουαλέτα μόνοι τους, περπατάνε μόνοι τους με βακτηρίες, και οι περισσότεροι μπορούν να ανεβούν και σκάλες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί ασθενείς που ζουν εντελώς μόνοι και δεν είναι ασφαλές να γυρίσουν στο σπίτι. Αυτοί θα πρέπει ή να σταλούν σε ένα κέντρο αποκατάστασης ή να βρούνε κάποιον να μείνει μαζί τους για λίγες ημέρες μετά το χειρουργείο. Ο κ Ζάχος θα συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

 

Φυσιοθεραπεία

Η φυσιοθεραπεία δεν είναι απαραίτητη με τα βελτιωμένα προγράμματα αποκατάστασης Fast Track που χρησιμοποιεί ο κ Ζάχος. Κάποιες ασκήσεις που μπορεί να χρειαστεί να κάνετε είναι συνήθως στο φυλλάδιο που δίνεται πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

 

Διατροφή

Μέτα το χειρουργείο μπορείτε να τρώτε κανονικά όπως και πριν. Για να μειώσετε τον κίνδυνο δυσκοιλιότητας κάλο είναι να τρώτε φρούτα και λαχανικά και να πίνετε 6 – 8 ποτήρια νερό. Εάν έχετε διατροφικές ανησυχίες ή έχετε διαβήτη, ενημερώστε το  ιατρό ή τον αναισθησιολόγο μας.

 

Παρακολούθηση

Τα ραντεβού παρακολούθησης δίνονται συνήθως πριν ο ασθενής πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και είναι στον ένα μήνα, στους τρεις και στον χρόνο.  Οι ασθενείς καλούνται να τηλεφωνήσουν μια με δυο ημέρες πριν από το ραντεβού για να το επιβεβαιώσουν.

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ

Επιλογή Χειρουργού

Παραπομπές Η πλειοψηφία των παραπομπών στον κ Ζάχο προέρχονται από…

Προετοιμασία

Επίσκεψη – Ραντεβού Ο κ Ζάχος  βλέπει τους ασθενείς καθημερινά…

Διαδικασία

Χειρουργική φάση Βεβαιωθείτε ότι είστε στο νοσοκομείο εγκαίρως. Εκεί αφού…

Αποκατάσταση

Επιστροφή στο σπίτι Όλοι οι ασθενείς σε 24 με 48…