ορθοπεδικός

Πώς να επιλέξουμε τον καλύτερο ορθοπεδικό με εξειδίκευση στο ισχίο;

Το ανθρώπινο ισχίο είναι μια σύνθετη άρθρωση και μια από τις μεγαλύτερες του ανθρώπινου σώματος. Η άρθρωση του ισχίου ενώνει τον κορμό με τα άκρα και καθημερινά καταπονείται, αφού συμβάλλει σε όλες μας τις κινήσεις. Ειδικότερα, το ισχίο είναι απαραίτητο για το βάδισμα, τη διατήρηση της ισορροπίας, ακόμη και για το κάθισμα. Η καθημερινή καταπόνηση το κάνει ευάλωτο στην εκδήλωση διάφορων παθήσεων. Ο κατάλληλος ορθοπαιδικός είναι το σημείο κλειδί για την άμεση και ανώδυνη αποκατάστασή τους. Επομένως, ο καλύτερος ορθοπαιδικός για την αντιμετώπιση παθήσεων που σχετίζονται με το ισχίο θα πρέπει να έχει μεγάλη εξειδίκευση πάνω σε αυτές.

 

 

Ποιος είναι ο κατάλληλος ορθοπαιδικός για το ισχίο;

Η παραπάνω ερώτηση ταλανίζει πολλούς ανθρώπους όλων των ηλικιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα ισχία τους. Ο πόνος και η δυσκαμψία που βιώνουν καθημερινά υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής τους και τους καθιστά πολλές φορές ανήμπορους. Η εύρεση του κατάλληλου ορθοπαιδικού για τις παθήσεις του ισχίου είναι ένα καίριο ζήτημα. Έτσι, ο κάθε ασθενής θα πρέπει να αναζητά τον ορθοπαιδικό που γνωρίζει εν τω βάθει την παθολογία του ισχίου. Η γνώση και η εμπειρία του ειδικού θα πρέπει να συνδυάζεται με την εφαρμογή σύγχρονων θεραπειών για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

 

Ποιες είναι οι πιο συχνές παθήσεις του ισχίου;

Οι παθήσεις του ισχίου είναι αρκετές. Μπορεί να επηρεάζουν τα οστά της άρθρωσης, τους παρακείμενους ιστούς της ή να οφείλονται σε κάποια άλλη συστηματική νόσο. Οι παθήσεις του ισχίου μπορούν να κατηγοριοποιηθούν στις τρεις παρακάτω ομάδες:

Ειδικότερα, οι αθλητικές κακώσεις εκδηλώνονται συνήθως σε αθλητές που κάνουν υπέρχρηση της άρθρωσης ή έχουν περισσότερες πιθανότητες να την τραυματίσουν. Οι αθλητές που είναι πιο επιρρεπείς στις αθλητικές κακώσεις είναι οι μπαλαρίνες, οι αθλητές πολεμικών τεχνών και της ενόργανης γυμναστικής, καθώς και οι δρομείς.  Τα κατάγματα ισχίου φαίνεται ότι εκδηλώνονται συνήθως σε ηλικιωμένους ασθενείς, λόγω εκφυλίσεων της άρθρωσης λόγω ηλικίας ή λόγω οστεοπόρωσης.

 

Πώς να επιλέξω τον κατάλληλο ορθοπαιδικό για το ισχίο μου;

Ο κατάλληλος ορθοπαιδικός για την αντιμετώπιση των παθήσεων του ισχίου θα πρέπει να έχει λάβει εξειδικευμένη εκπαίδευση (fellowship) μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας του. Πιο συγκεκριμένα, ένα fellowship μπορεί να διαρκέσει πάνω από ένα έτος. Κατά τη διάρκεια της επιπλέον αυτής εκπαίδευσης, ο χειρουργός-ιατρός αποκτά μεγάλη κλινική και χειρουργική εμπειρία. Έτσι, ο ιατρός εξειδικεύεται σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο της ειδικότητας που έχει επιλέξει, μαθαίνοντας από τους καλύτερους ιατρούς.

Επομένως, εάν ψάχνετε κάποιον ορθοπαιδικό πλήρως καταρτισμένο σχετικά με την υποπεριοχή του ισχίου, ο κατάλληλος για εσάς είναι αυτός που έχει λάβει εκπαίδευση fellowship. Η πολυπλοκότητα του ισχίου καθιστά την επιλογή ενός ορθοπαιδικού με περαιτέρω εκπαίδευση επιτακτική ανάγκη. O Ορθοπαιδικός Χειρουργός Κώστας Ζάχος διαθέτει τριετή (3)fellowship εκπαίδευση σε όλες τις πτυχές χειρουργικής του ισχίου στη Μεγάλη Βρετανία από το North Bristol NHS Trust και στις ΗΠΑ από το USC – Keck School of Medicine. Επίσης, εκπαιδεύτηκε στο Avon Orthopaedic Centre του North Bristol NHS Trust (UK) και εξειδικεύτηκε για δύο έτη στις αρθροπλαστικές ισχίου, στις αναθεωρήσεις ισχίου, στην αρθροσκόπηση και στο χειρουργικό εξάρθρημα ισχίου.

Τέλος, ο ιατρός επιδιώκει τη συνεχή του επιμόρφωση πάνω στις χειρουργικές μεθόδους του ισχίου. Το γεγονός αυτό τον καθιστά έναν από τους λίγους πιστοποιημένους ορθοπαιδικούς χειρουργούς στη ρομποτική χειρουργική, χρησιμοποιώντας το ρομποτικό σύστημα ΜΑΚΟ.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το ισχίο σας, ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός κος Κώστας Ζάχος είναι ο πλέον κατάλληλος για να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα. Επικοινωνήστε μαζί μας και λάβετε  έγκυρη διάγνωση και εξατομικευμένη θεραπεία για τα προβλήματα των ισχίων σας.